"Много е деликатна материята и не знам какво да казвам и какво да не казвам. Засега е по-добре да спра с коментарите, тъй като нито една версия не е потвърдена и няма никакви доказателства".

Това казва пред вестник "Труд" Иван Киров, син на изчезналия на 27 март бизнесмен Киро Киров.

По случая прокуратурата води разследване за отвличане. Младият мъж отговаря притеснено с "Не" на въпроса дали поддържа изявленията си от неделя, че баща му се е обадил от чужбина, където е по лична работа.

"Все пак някой ден всичко ще свърши и ще ви дам каквато и информация да ми поискате. Съжалявам, но аз самият не знам как да действам в тази ситуация. Така е с всички от семейството", добави Киров-син.

Той е изпълнителен директор на "Киров" АД и притежава една трета от дяловете в дружеството на своя баща. През януари т.г. 32-годишният Иван получи приза "Млад мениджър 2008 г.".

"Както във всички фирми, така и при нас има затруднения заради кризата. Но те са стандартни, а не нещо извънредно. Въпреки това се появяват информации, които са неверни, дори безумни, които уронват престижа ни. Примерно – че не сме плащали заплати, че сме събирали по 20 лева от всеки наш служител, за да ги даряваме на зоопарка. Изглежда, хора, които не са работили добре при нас и сме уволнили, сега използват момента, за да си отмъщават", смята Иван Киров.

От борда на директорите на “Киров” АД обявиха, че въпреки случая със собственика им фирмата продължава да изпълнява поръчки, сервизни и консултантски дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase